Set ringtone for second sim card

Post your feature requets for new triggers, conditions, actions and other improvements.

Moderator: Martin

Post Reply
24fun
Posts: 1
Joined: 29 Jan 2019 13:47

Set ringtone for second sim card

Post by 24fun » 30 Jan 2019 07:17

I'm new to automagic, and I tried to set the ringtone depending on several locations.
Everything works fine, but unfortunately Automagic only changes the ringtone for the first sim card.
Is there any way to change the ringtone for SIM2?

User avatar
Desmanto
Posts: 2188
Joined: 21 Jul 2017 17:50

Re: Set ringtone for second sim card

Post by Desmanto » 30 Jan 2019 17:48

There seems to be no direct way to change the ringtone. Alternative workaround is to use Set System Setting. Usually the ringtone is stored at the System database, with the key ringtone (first sim ringtone) and ringtone2 (second sim ringtone). You need to grant automagic write secure permission to use this. And it doesn't guarantee will work at your phone.
Index of Automagic useful thread List of my other useful posts (and others')
Xiaomi Redmi Note 5 (whyred), Resurrection Remix Official 7.0.2 20190829, Pie 9.0, Rooted.

User avatar
Rafi4
Posts: 229
Joined: 01 Dec 2017 05:23

Re: Set ringtone for second sim card

Post by Rafi4 » 10 Aug 2019 08:26

Hi 24 fun
In system settings action
Category =System
Name = ringtone_2

In this action you can set ringtone for sim 2. In my device (Samsung Galaxy j2). I am using this action to set ringtone for sim 2

Caution = first change ringtone and see which is prefer sim 2 ringtone and then use. Be careful while using this action.

From record4
Samsung Galaxy j2 non rooted.
Android 5.1.1

Post Reply