Host reachable bug

Post your questions and help other users.

Moderator: Martin

Post Reply
xdauser
Posts: 33
Joined: 05 Aug 2015 17:55

Host reachable bug

Post by xdauser » 02 Feb 2019 15:24

Possible bug: host reachable condition does not work with variables.
For an example:

1. If you put in Host reachable condition ping option and address f.e. 192.168.1.100 it works without issue.
2. If you declare in script global or local variable s1=192.168.1.100 and then call in condition Host reachable condition using variable s1 instead of raw IP address it does not work.

User avatar
Desmanto
Posts: 2396
Joined: 21 Jul 2017 17:50

Re: Host reachable bug

Post by Desmanto » 02 Feb 2019 17:28

I have tested it. Raw IP works, result in true (which what I used all this time). Using variable
ip = "1.1.1.1";
and then use {ip} in the host field, will result in true also.

But somehow in 10 tests, 2 times result in false, whether it is using raw IP or variable.
Index of Automagic useful thread List of my other useful posts (and others')
Xiaomi Redmi Note 5 (whyred), AOSP Extended v6.7 build 20200117 Official, Android Pie 9.0, Rooted.

xdauser
Posts: 33
Joined: 05 Aug 2015 17:55

Re: Host reachable bug

Post by xdauser » 02 Feb 2019 17:40

Silly me. Forgot to put variable into {}. Now it works. :-). Thanks!

Post Reply