I can not list available networks using automagic

Post your questions and help other users.

Moderator: Martin

Post Reply
rcfree
Posts: 43
Joined: 21 Mar 2013 16:51

I can not list available networks using automagic

Post by rcfree » 04 Jan 2018 22:45

I have a problem.

I need to identify the networks that are available next to me and I tried to use the action "Init Variable WiFi Access Point List"
but the list returns empty even if there are available networks.

I tried using the "WiFi Scan" action together with the "WiFi Scan Results Available" trigger but I did not succeed, list returns empty.

I used the same flows on another smartphone (with MIUI) and it worked perfectly.

This way I believe it could be a bug.

My smartphone is a Samsung Galaxy Note 5 with Android 7.0 without root and without any change.

Can anybody help me?

User avatar
Desmanto
Posts: 2395
Joined: 21 Jul 2017 17:50

Re: I can not list available networks using automagic

Post by Desmanto » 05 Jan 2018 00:59

To scan for available nearby wifi, use Condition Wifi available. This return more info than the action/trigger.
viewtopic.php?f=6&t=7171

In newer android version, some vendor has tighten up the security accordingly. You must turn on location and scanning always available (wifi location scan) to ensure the scan can be done.
Index of Automagic useful thread List of my other useful posts (and others')
Xiaomi Redmi Note 5 (whyred), AOSP Extended v6.7 build 20200117 Official, Android Pie 9.0, Rooted.

rcfree
Posts: 43
Joined: 21 Mar 2013 16:51

Re: I can not list available networks using automagic

Post by rcfree » 05 Jan 2018 10:32

I activated the location and did what was suggested and worked. Thank you!

Post Reply